Midway heeft aangekondigd dat de RTS-game Rise & Fall: Civilizations at War zijn goldstatus bereikt heeft. Dit houdt in dat het spel klaar is en binnen afzienbare tijd in de winkels te vinden zal zijn. In het geval van Rise & Fall vindt deze release plaats op 16 juni.

Rise & Fall heeft op zijn zachtst gezegd een behoorlijk roerige ontwikkeling achter de rug en het mag als een wonder beschouwd worden, dat het spel uiteindelijk is afgekomen. De oorspronkelijke ontwikkelaar van het spel, Stainless Steel Studios, sloot namelijk halverwege de ontwikkeling zijn deuren omdat Midway niet de nodige tijd en financiële middelen beschikbaar stelde om het spel af te maken. Vervolgens nam Midway San Diego de ontwikkeling van het spel over.

Of Midway San Diego de kwaliteit heeft weten te waarborgen die Stainless Steel voor ogen had, zullen we binnenkort te weten komen. Rise & Fall biedt alvast een unieke benadering van het RTS-genre doordat je je heldenkarakter direct kunt besturen vanuit een derdepersoonsperspectief.