Zoals we al eerder deze dag hebben vermeld zal Return to Castle Wolfenstein de 30ste in de Nederlandse winkels liggen. Zojuist kregen we echter het officiele persbericht dat we je toch niet willen laten missen:ID SOFTWARE'S MASTERPIECE RETURNS ON 30TH NOVEMBER

Eemnes, 15 november 2001, De game waar het allemaal mee begon...... oftewel de OERMOEDER van de first-person shooter keert terug en wel op 30 november 2001! Het vervolg op een van de meest beruchte en beroemdste PC spellen aller tijden krijgt een daverend vervolg met Return to Castle Wolfenstein. In deze first-person shooter ervaart de speler de bizarre obsessie van Heinrich Himmler met het occulte en genetische manipulatie. In de rol van B.J. Blazkowicz, een Army Ranger gerekruteerd bij het Office of Secret Actions (OSA), moeten spelers diverse bolwerken van het Derde Rijk infiltreren. Daarbij komen ze oog in oog te staan met supersoldaten, zombies en gemuteerde wezens als resultaat van Himmler's bizarre experimenten. Gesterkt door een verbeterde QUAKE III Arena(tm) engine levert Return to Castle Wolfenstein razendsnelle actie en tergende spanning. Wat volgt is een angstaanjagend, actievol avontuur vol schokkende, paranormale experimenten, duivelse SS wapens en ijzingwekkende confrontaties met de bloedsdorstige vijanden van de Fuhrer. The Blitzkrieg begint!

Het is 1943. Een zware oorlog raast door Europa en de Nazi's beramen een sinister plan om hun wereldoverheersing tot slagen te brengen. De speler kruipt in de huid van B.J. Blazkowicz; een Amerikaanse soldaat die in zijn eentje de geheime projecten van de Nazi's moet stoppen om zo de balans in de oorlog ten gunste van de geallieerden te keren. In de diepste krochten van het Wolfenstein Kasteel, ontdekt B.J. een duivels complot met aan het hoofd generaal Heinrich Himmler. Dit verknipte kopstuk van de Duitse legerleiding wil de doden tot leven wekken om zo een leger van Nazi supersoldaten te creëren. Het is aan B.J. om de wereld te redden uit de klauwen van deze Nazistische nachtmerrie.

Moederziel alleen sta je tegenover de machten van het Derde Rijk en wacht je een schier onmogelijke taak. Gehersenspoelde soldaten, speciale eenheden en legers van zombies staan om iedere hoek op je te wachten. Het Duitse landschap zal gevuld worden met vijanden waarbij de speler van alle kanten wordt belaagd. Het spel laat de meest bizarre en angstaanjagende monsters ooit in een PC-spel de revue passeren. Wat te denken van Nazi troepen en Nazi officieren, mutanten, X-Wezens, ondoden en Occulte Priesteressen?

Return to Castle Wolfenstein speelt zich af in het Duitsland van 1943. Zowel indoor als outdoor omgevingen worden met ongeëvenaard detail levensecht weergegeven. Gebaseerd op bestaande locaties, gebouwen en materialen én met het gebruik van super realistische texturen, komt het door de oorlog getroffen Europa zo knap tot leven, dat spelers als het ware het kanonskruit kunnen ruiken en de granaatscherven om de oren voelen vliegen.

Wapens - In de rol van B.J. zul je een heuse hel ontketenen tegen de Nazi's, geruggensteund door een rijk arsenaal aan krachtige wapens. Deze bestaat zowel uit authentieke wapens zoals machinegeweren, een sluipschuttergeweer en een alles verschroeiende vlammenwerper, alsmede geheime experimentele wapens die je hebt gestolen van de gestoorde wetenschappers van het derde Rijk.

Technologie - Return to Castle Wolfenstein maakt gebruik van de verbeterde technologie van de QUAKE III Arena(tm) engine, waardoor revolutionaire graphics, lichteffecten en gedetailleerde omgevingen tot leven worden getoverd. Return to Castle Wolfenstein introduceert bovendien een aantal technische vernieuwingen. Door een gloednieuw keletanimatie systeem bewegen de karakters in het spel levensecht. En door een betere cameravoering is het mogelijk prachtige ingame tussenfilmpjes te tonen waardoor de speler steeds bij het verhaal betrokken blijft. Tot slot ogen rook, vuur en andere visuele effecten dankzij een geavanceerd "particle systeem" eveneens levensecht.

Marketingondersteuning - Return to Castle Wolfenstein wordt door verschillende media ondersteund te weten; televisie, radio, internet maar ook door life-style en specialised press, tradepress en POS materialen in winkels. Consumentenprijs is f 129, 95, barcode: 5030917014840.Of winkels de consumentenprijs van f129,95 ook daadwerkelijk aan gaan houden is nog niet bekend, maar in tegenstelling tot andere titels zal dit spel qua prijs wel flink boven de middenmoot gaan liggen.

UPDATE (rectificatie): Zojuist kregen we de officiele bevestiging dat er een fout in de persrelease is geslopen. I.p.v. de vermelde f129,95 zal het spel f109,95 kosten.

"Return to Castle Wolfenstein Consumentenprijs f 109,95 i.p.v. f 129,95"