RPG van boek en serie Game of Thrones onderweg | Gamer.nl

RPG van boek en serie Game of Thrones onderweg | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het spel zou wel om de gebeurteni en in het boek draaien, maar ze niet op de voet volgen. Net als in het boek volgt de speler het verhaal vanuit meerdere personen. Hij begint als een broeder van de Night Watch, een soort grenswacht die bij een enorme muur het land beschermt van gevaren uit het Noorden. Daarna stappen ze in de schoenen van Alester Sarwyck, een rode priester die terug in het land komt na vijftien jaar verbannen te zijn geweest.

De gameplay wordt op sommige punten vergeleken met The Witcher. Zo is het mogelijk om gesprekken te sturen door invloed uit te oefenen op wat het hoofdpersonage zegt. De game wordt verwacht voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360 en komt in ieder geval ergens na A Dance With Dragons uit; het vijfde boek in de A Song of Ice and Fire-serie wordt verwacht in juli.

RTS en serie

Eerder was bekend dat Cyanide ook werkt aan een real-time strategiegame van het eerste boek in de populaire Song of Ice and Fire-serie; A Game of Thrones: Genesis wordt verwacht in de zomer. In april begint de Amerikaanse zender HBO met het uitzenden van het eerste seizoen van de A Game of Thrones-televisieserie.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou