Rovio kondigt Angry Birds Transformers aan | Gamer.nl

Rovio kondigt Angry Birds Transformers aan | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De ontwikkelaar heeft een website gelanceerd voor Angry Brids Transformers. Daarop valt te zien dat de game "binnenkort" naar app-winkels komt. Het is nog niet bekend naar welke platformen de game komt, maar iOS en wellicht ook Android lijken de meest logische keuzes.

In Angry Birds Transformers nemen de Autobirds het op tegen de Deceptihogs. De game gaat net als eerdere Angry Birds ook gebruikmaken van Telepods, figurines met QR-codes. Spelers kunnen hun telefoon gebruiken om deze figuurtjes in te scannen en vervolgens in de game te gebruiken.

Eerdere mash-ups van Angry Birds zijn onder andere de Angry Birds Star Wars-games. Sindsdien zijn ook een rpg- en racegame gebaseerd op de franchise verschenen. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou