Jack Thompson is ontslagen, zo blijkt uit een vonnis uitgesproken door een rechter uit Florida. Het was al eerder bekend dat Thompson, die berucht staat als anti-game advocaat, een disciplinaire hoorzitting te wachten stond. Deze hoorzitting vond onlangs plaats en de uitslag was ongunstig voor Thompson. In het vonnis staat dat de advocaat zich de volgende tien jaar op geen enkele manier meer mag bemoeien met de rechtsspraak, omdat hij op zevenentwintig manieren misbruik heeft gemaakt van zijn positie als advocaat.

Thompson was al eerder veroordeeld voor deze zevenentwintig overtredingen, maar omdat de rechter die deze uitspraak had gedaan hier officieel niet bevoegd voor was, in verband met een niet uitgesproken eed, kwam de advocaat hier alsnog onderuit. Nu lijkt alles echter echt voorbij voor Thompson. Ironisch genoeg kwam deze uitspraak overigens van dezelfde rechter, Dava Tunis, wiens uitgesproken vonnis eerder nietig werd verklaard.

Dat was echter niet het enige slechte nieuws voor Jack deze week. Thompson was eerder veroordeeld voor onder andere het tonen van pornografie in een rechtszaal, maar dit werd nietig verklaard omdat hij zichzelf niet mocht representeren. Nu is echter bepaald dat Thompson zich niet langer op dit terugdraaien van een vonnis kan beroepen.

De advocaat zelf blijft er echter positief onder, want hoewel hij naar verluid uit de rechtszaal zou zijn gestormd, verscheen in een Amerikaanse krant een brief van de beste man, waarin hij schrijft hulp te krijgen van hooggeplaatste mensen in het Amerikaanse rechtssysteem en hij is dan ook in de overtuiging dat hij alsnog vrijgesproken zal worden. Wij hopen allemaal echter het tegendeel.

Met dank aan jacobdb voor het melden van dit nieuws.