Ron Gilbert verlaat DeathSpank-studio | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Toen ik hier begon met werken twee jaar geleden, was mijn doel om van DeathSpank de gaafste game ooit te maken en er een Nobelprijs mee te winnen”, grapt Gilbert. “Mi ie geslaagd. […] Het ziet er fantastisch uit en is hartstikke grappig.” De creatieve fase van de ontwikkeling is helemaal af, zegt Gilbert, nu is het tijd om de game te certificeren en testen voor Xbox 360, PlayStation 3 en waarschijnlijk PC. Daar zal de ontwikkelaar geen deel van uitmaken. Wel zegt hij nauw samen te blijven werken met Hothead en uitgever Electronic Arts voor de promotie van het spel.

DeathSpank

DeathSpank is een humoristische actie-RPG die wordt omschreven als een combinatie tu en Diablo en Monkey Island. Ron Gilbert, die de belangrijkste rol heeft gespeeld in het creatieve proces van DeathSpank, is bekend geworden als één van de ontwikkelaars van de eerste twee Monkey Island-games.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou