Ron Gilbert: 'Uitgevers moeten anders omgaan met spelers' | Gamer.nl

Ron Gilbert: 'Uitgevers moeten anders omgaan met spelers' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"De wereld verandert en kleine ontwikkelaars bouwen relaties op met hun fans", stelt Gilbert. Hij vreest dat de grote uitgevers de "revolutie mi en die nu gaande is". Hij vreest echter alleen voor de uitgevers zelf: "Ik vrees voor hen, ik zie een hoop weerstand tegen (deze ontwikkeling). Maar dat is hun zaak, wij willen niet aan een race naar het dieptepunt meedoen."

Ron Gilbert en Tim Schafer richten zich met Double Fine de zowel op indieprojecten als games die gefinancierd worden door uitgevers. Zo hebben de twee begin dit jaar een nieuwe adventuregame aangekondigd nadat zij via Kickstarter genoeg geld hiervoor hadden opgehaald. Ook werkt Gilbert aan de door Sega uitgegeven game The Cave.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou