Nieuws

Romero's en Carmack's Kickstarter op pauze gezet

Blackroom laat op zich wachten

Geschreven door Michel Musters op

De Kickstarter voor Blackroom, de nieuwe shooter van John Romero en Adrian Carmack die eerder deze week online werd gezet, is tijdelijk gepauzeerd zodat de ontwikkelaars een gameplaydemo kunnen maken.

Het is de bedoeling dat de Kickstarter, waarbij het duo probeert voldoende geld op te halen voor de ontwikkeling van de game, weer verdergaat wanener de gameplaydemo af is. Het is niet bekend hoe lang het gaat duren om een gameplaydemo te maken, maar het duurt sowieso langer dan de tijd die de Kickstarter nog had.

In Blackroom worden klassieke elementen uit first-person shooters gecombineerd. “Het spel bestaat uit een mix van dingen ontdekken, snel handelen en intense gevechten met verschillende wapens”, schrijven Romero en Carmack op de Kickstarter-pagina. “Gebruik snelle en behendige bewegingen om de vijand te ontwijken.”

Volgens de makers heeft de game zowel single- als multiplayermodi. Deze laatste bestaat uit onder andere een co-op modus, een Deathmatch-modus en een arenamodus. Spelers kregen daarnaast toegang tot het maken van eigen mappen. De singleplayercampagne bedraagt tien uur. Blackroom wordt uitgegeven voor pc en Mac via Steam.

Bron: Kickstarter

Dit artikel delen:

Lees meer

Atari-oprichter werkt samen met Nederlandse gamestudio Nieuws van de week: Nintendo NX komt in maart 2017 uit
2

Reacties op: Romero's en Carmack's Kickstarter op pauze gezet

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  The Chosen One

  • 30 april 2016 13:59
  Logisch ofc maar apart dat ze die beslissing nu pas maken dan.
  Funding ging zo te zien niet echt hard dus dan is het maybe wel beter om gewoon vroeg te cancellen.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  Knootewoot

  • 30 april 2016 17:54
  Ja, het bleef steken op 130k ongeveer. Op zich wel goed dat ze het even pauzeren om een gameplay demo te maken. Ze lieten nu enkel wat concept art en ideeen zien. De setting van de game en de ideeen spreken mij wel aan en had dus ook gebacked op Kickstarter. Zal ik zeker weer doen als de nieuwe campaign start.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.