Gothic was de eerste titel van het Duitse Piranha Bytes en was zeker voor een debuuttitel erg succesvol. Vooral in Duitsland vloog de RPG over de toonbank, terwijl ook in het buitenland wisselend succes werd gehaald. Ook het tweede deel, dat vorig jaar uitkwam, behaalde behoorlijk wat succes en kreeg goede reviews.

Natuurlijk kan een derde deel dan niet uitblijven. Dat vonden de ontwikkelaar van de game, Piranha Bytes, en de uitgever, JoWood, ook. Vandaag is dan ook de officiële bevestiging van het derde deel in de Gothic reeks naar buiten gekomen. De developer van de game heeft er in ieder geval zin in, zoals heironder te lezen is.

Our main efforts are to increase quality, atmosphere and fascination in Gothic III, to deliver an unbeatable RPG experience to all the Gothic fans out there. But even with all the improvements and innovations, we continue to build upon the unique concept of the Gothic titles.

Deze opvolger belooft dus nog meer moois, zoals we dat gewend zijn van deze reeks. Het zal echter waarschijnlijk nog wel even duren, voordat deze game uit gaat komen. Geniet ondertussen alvast van bovenstaand artwork van de game.