Rockstar Games heeft tijdens een interview met Official PlayStation Magazine laten weten dat het ontbreken van Blu-ray en een vaste harde schijf zorgt voor beperkingen bij de ontwikkeling van Grand Theft Auto IV. Een van de onderwerpen die werd aangesneden ging over het feit dat er bij de PlayStation 3 ruimte genoeg was voor dataopslag vanwege de harde schijf en Blu-ray, terwijl er bij de Xbox 360 geen vaste harde schijf aanwezig is er gebruik wordt gemaakt van het DVD formaat.

Creative vice president Dan Houser erkende dat het gebrek aan dataopslagruimte voor problemen zorgde. “Om eerlijk te zijn hebben we nog niet alle raadsels opgelost,” aldus Houser. Maar niet alleen de console van Microsoft zorgt voor problemen. Beide platformen zorgen voor enorme uitdagingen aangezien ze allebei hun eigen voor- en nadelen hebben.

Rockstar heeft nog niets gezegd over een mogelijke gulden middenweg van GTA IV tussen de twee consoles, maar naar alle waarschijnlijkheid vallen de beperkingen wel mee, aangezien Rockstar al een aantal demo’s aan de pers heeft laten zien op een, je raad het al, Xbox 360.