Rockstar wisselt updates GTA Online en Red Dead Online af | Gamer.nl

Rockstar wisselt updates GTA Online en Red Dead Online af | Gamer.nl

Uit een href="https://www.ign.com/articles/2018/09/19/red-dead-online-devs-reveal-first-details">interview</a> van IGN met Rockstar Games blijkt dat GTA Online voorlopig nog ondersteund blijft worden. De ontwikkelaar zal updates voor GTA en <a href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/red-dead-online-lanceert-in-november-als-publieke-beta/">Red Dead Online</a> afwisselen, zodat spelers hun tijd beter kunnen verdelen over de games.

In het interview zegt senior producer Josh Needleman: "We denken dat er veel liefde gaat zijn voor zowel Red Dead Online als GTA Online, maar we denken ook dat Red Dead een totaal eigen publiek ontwikkelt. Over welke vorm dat aanneemt zijn we nog niet zeker, maar we denken aan een focus op rollenspel en morele keuzes."

Ook vertelt design director Imran Sarwar meer over waarom de Red Dead Online niet gelijktijdig lanceert met Red Dead Redemption 2. De eerste reden is dat Rockstar de onlinemodus als een lo e ervaring ziet en deze onafhankelijk van de singleplayer-modus laat ontwikkelen. Daarnaast zegt Sarwar dat de verhaalmodus een goede manier is om de besturing en mechanieken van de game te leren kennen.

Tot slot zegt hij dat Rockstar Games heeft geleerd van de lancering van GTA Online, die in 2013 gebukt ging onder een hoop problemen. De game later als bèta uitbrengen biedt de optie om de game te stroomlijnen alvorens deze te lanceren.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober voor PlayStation 4 en Xbox One. Red Dead Online verschijnt in november als publieke bèta.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou