Rockstar Social Club-accounts op straat | Gamer.nl

Rockstar Social Club-accounts op straat | Gamer.nl

Er zijn pogingen gedaan om in te breken in een aantal Social Club-accounts. Dat laat GTA-maker Rockstar weten. Volgens de ontwikkelaar gebeurde dat met "e-mail- en wachtwoordcombinaties verkregen van ongerelateerde, onveilige sites of databases verspreid over het internet."

De gestolen gegevens zorgen ervoor dat de oorspronkelijke eigenaars geen toegang meer hebben tot hun spellen die gebruik maken van Rockstars DRM-service. Het is bijvoorbeeld niet mogelijk om Grand Theft Auto 5 op pc te spelen, daarvoor moeten spelers ingelogd zijn.

Het is niet duidelijk hoe de gegevens openbaar zijn geworden. Rockstar laat weten dat Social Club-gebruikers hun aan de service verbonden e-mailadres tijdelijk niet kunnen veranderen. Als gebruikers contact opnemen met Rockstar Support, probeert de ontwikkelaar hun account binnen 24 uur te herstellen.

Eerder gaf een aantal Reddit-gebruikers al aan dat ze niet langer toegang hadden tot hun Social Club-account. Rockstar liet deze gebruikers ten onrechte weten dat deze hun e-mailadres zelf veranderd hadden. Volgens een test van GamersNexus stuurt Rockstar hiervoor geen bevestigingsmail naar het oude e-mailadres. Dat zou betekenen dat het erg gemakkelijk is om een account van iemand anders over te nemen.

E-mailadres Rockstar Social Club-accounts niet te wijzigen door hack.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou