Rockstar: 'Slechte ouders kopen onze games voor hun kinderen' | Gamer.nl

Rockstar: 'Slechte ouders kopen onze games voor hun kinderen' | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Op de vraag hoe Jones het ervaart dat games zoals Grand Theft Auto beschuldigd worden van het opwekken van geweld bij jongeren, antwoordt hij: "Onze games zijn niet gemaakt voor jonge mensen. Als je een ouder bent en één van onze games voor je kinderen koopt, ben je een verschrikkelijke opvoeder. We maken onze games voor volwa enen omdat wij volwa en zijn. Er zijn al genoeg games voor kinderen die we niet willen spelen. We willen ook films en televisie zien met volwa en thema's en dat proberen wij ook te doen met onze games.

Sopranos

Jones denkt wel dat Rockstar-games het politiek correcte klimaat binnen de game-industrie veranderen. "Rockstar heeft een hoop grenzen verlegd door de kunst te maken die ze graag willen maken. Als je een donker misdaadverhaal maakt met geweld en slecht taalgebruik noem je het The Sopranos en krijg je een hoop prijzen. Maar als je hetzelfde met een game doet dan krijg je organisaties achter je aan. Sinds Grand Theft Auto IV uit kwam en er veel positieve recensies waren van grote uitgaves die meldden dat dit kunst is, zijn de morele restricties gaandeweg verdwenen."

Rockstar heeft afgelopen week hun nieuwe game, Red Dead Redemption, uitgebracht. In de game bevindt de speler zich in het Wilde Westen en is hij vrij om te kiezen hoe hij diverse opdrachten uitvoert. Spelers kunnen zowel een bejubelde als een gevreesde cowboy worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou