Rockstar richt zich op kleinere DLC dan in GTA IV | Gamer.nl

Rockstar richt zich op kleinere DLC dan in GTA IV | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Voor GTA IV bracht Rockstar twee uitbreidingspakketten uit, The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony, voor ongeveer twintig euro per stuk. "Mi chien is tien euro een intere antere prijs", denkt Houser nu. De twee uitbreidingen konden op zeer positieve recensies rekenen, en Houser zegt zelf ook zeer trots te zijn, vanuit een creatief standpunt. De verkoopcijfers stelden echter teleur.

"We waren soort van verplicht door verschillende busine factoren om ze zo groot te maken", zegt Houser, waarschijnlijk doelend op de exclusiviteitsdeal die Rockstar Games had gemaakt met Microsoft. Volgens geruchten had Microsoft vijftig miljoen dollar betaald om de twee uitbreidingen tijdelijk alleen op Xbox 360 te hebben.

Max Payne 3

Rockstars eerstvolgende game is Max Payne 3, die uitkomt in maart. Houser zegt dat ook deze game downloadbare content zal krijgen, maar dat de plannen daarvoor nog niet klaar zijn. Dat zal ergens in de komende maanden gebeuren.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou