In de open brief worden veel klachten aangehaald die de vrouwen hebben over de werksituatie bij de ontwikkelaar. Zo zouden werknemers zes dagen in de week en elf uur per dag moeten werken, worden onrealistische deadlines opgelegd en ontvangt het personeel een slechte beloning voor het geleverde werk.

Eerder in de week reageerde Rockstar Games enkel door een plaatje op de website te plaatsen waarin de uitgever als het 'Oog van Sauron' uit The Lord of the Rings alles overziet.

Hecht team

Nu heeft het bedrijf echter wel een volledige reactie geplaatst op haar website: "Wat betreft de verhalen die de rondte doen op het internet, ja, we hebben ze opgemerkt. Helaas is dit een geval van mensen die de mening van een paar anonieme posters op fora als feit aannemen. Geen bedrijf is ooit perfect, maar Rockstar Games is een hecht team bestaande uit 900 zeer getalenteerde en gemotiveerde professionals, waarvan velen hier sinds erg lange tijd werkzaam zijn."

"We betreuren het wanneer sommige voormalig werknemers van de studio hun tijd hier niet vermakelijk vonden of wanneer het creatief niet aan hun wensen voldeed. We wensen ze geluk met het vinden van een omgeving die beter geschikt is voor hun temperament en behoeften, maar de overgrote meerderheid van ons bedrijf is volledig gericht op het afleveren van het allerbeste interactieve entertainment."

"We hebben altijd met passie om onze werknemers gegeven, en hebben altijd geprobeerd om een ondersteunende, creatieve omgeving te handhaven. Het is simpelweg niet mogelijk voor Rockstar om door te gaan met het produceren van zulke grootschalige games van hoge kwaliteit zonder dat. Dat gezegd zijnde, het maken van geweldige games is erg uitdagend, dat is waarom we het beste talent uit de industrie hebben en willen behouden, en ze op elke manier steunen die voor ons mogelijk is."

Red Dead Redemption

Daarnaast gebruikte Rockstar Games de gelegenheid om te bevestigen dat gamers zich geen zorgen hoeven te maken over Red Dead Redemption. De game verschijnt gewoon op 30 april in Europa voor de PlayStation 3 en Xbox 360.