Rockstar-oprichter Dan Houser vertrekt bij GTA-ontwikkelaar

Rockstar-oprichter Dan Houser vertrekt bij GTA-ontwikkelaar

Rockstar Games-oprichter Dan Houser werkt vanaf 11 maart niet meer bij de ontwikkelaar.

Houser richtte in 1998 samen met zijn broer Sam Houser de studio Rockstar op en vervulde daarna de rol van vicepresident van het bedrijf. Daarnaast heeft hij diverse games van de ontwikkelaar geproduceerd en geschreven. Zo was hij verantwoordelijk voor het script van Red Dead Redemption 2, Max Payne 3 en Bully.

Sinds begin 2019 nam Dan Houser al een "verlengde pauze" van zijn werkzaamheden bij Rockstar, dat nu dus is veranderd in vertrek bij het bedrijf. Waarom Houser precies vertrekt bij Rockstar is niet bekend. Ook onduidelijk is wat hij hierna gaat doen. Zijn broer Sam Houser blijft de directeur van Rockstar Games, zo liet de studio weten aan GamesIndustry.biz.

Rockstar is een van de meest bekende en succesvolle ontwikkelaars binnen de game-industrie. De studio staat vooral bekend om zijn openwereldgames, zoals Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!

Dat is balen, als ik dit combineer met de verwachting van de uitgever dat Rockstar meer spellen moet maken dan vrees ik het ergste. Zodra de creatieve breinen verdwijnen dan krijg ik toch een Bioware en Blizzard gevoel.

0

Aanbevolen voor jou