Nieuws
Rockstar

Rockstar-oprichter Dan Houser maakt deel uit van nieuwe studio

Gaat de man achter GTA een nieuwe game ontwikkelen?

Geschreven door Michel Musters op
Dan Houser, de medeoprichter van Grand Theft Auto-ontwikkelaar Rockstar Games, maakt deel uit van een pas opgerichte gamestudio.

Rockstar Mag ontdekte dat er een nieuw bedrijf is opgericht in het Verenigd Koninkrijk genaamd Absurd Ventures in Games. Dan Houser zou als regisseur deel uitmaken van het bedrijf. Of Houser daadwerkelijk de oprichter is van de studio of alleen is aangenomen, is niet bekend. Waarschijnlijk gaat het om dat eerste, omdat hij de enige genoemde werknemer is op de registratiepagina. Verder is alleen duidelijk dat het bedrijf op 23 juni werd geregistreerd.

Dan Houser vertrok op 11 maart 2020 bij Rockstar Games. Houser richtte in 1998 samen met zijn broer Sam Houser de studio op en vervulde daarna de rol van vicepresident van het bedrijf. Daarnaast heeft hij diverse games van de ontwikkelaar geproduceerd en geschreven. Zo was hij verantwoordelijk voor het script van Red Dead Redemption 2, Max Payne 3 en Bully. Sam is nog wel werkzaam bij Rockstar.

Rockstar Games is een van de meest bekende en succesvolle ontwikkelaars binnen de game-industrie. De studio staat vooral bekend om zijn openwereldgames, zoals Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2. Later dit jaar komt er een next-gen versie van GTA 5 uit, maar fans wachten vooral op het nog onaangekondigde Grand Theft Auto 6. Volgens een recent gerucht komt die game niet voor 2025 uit.

Lees ook dit achtergrondverhaal van Gamer.nl over de rol van Dan Houser binnen Rockstar.

Rockstar

Dit artikel delen:

Lees meer

Rockstar viert Independence Day in GTA Online NBA 2K22 verschijnt mogelijk op 10 september
0

Reacties op: Rockstar-oprichter Dan Houser maakt deel uit van nieuwe studio

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.