Rockstar North betaalt al tien jaar geen belasting

Rockstar North betaalt al tien jaar geen belasting

GTA 5-ontwikkelaar Rockstar North heeft de afgelopen tien jaar geen belasting betaald in het Verenigd Koninkrijk. Wel heeft het dochterbedrijf van Rockstar Games en Take-Two gebruik gemaakt van de Britse belastingaftrekregeling.

Onderzoeksbureau TaxWatch UK heeft een rapport gepubliceerd over Rockstar North, waaruit blijkt dat de in Edinburgh gevestigde ontwikkelaar van Grand Theft Auto 5 tussen 2009 en 2018 geen belasting heeft betaald in het Verenigd Koninkrijk. Ondanks dat GTA 5 een van de bestverkochte games ooit is, lijken Rockstar North en andere onderdelen van uitgever Take-Two Interactive geen winst te maken, waardoor de bedrijven geen belasting hoeven te betalen.

Volgens het rapport van TaxWatch UK heeft Rockstar North sinds de lancering van GTA 5 een bedrijfsresultaat van bijna 4,5 miljard euro behaald voor moederbedrijf Rockstar Games. Tegelijkertijd heeft de ontwikkelaar tussen 2015 en 2017 ruim 46 miljoen euro aan belastingvoordeel geclaimd, als onderdeel van de Britse belastingaftrekregeling die in 2014 is opgezet om de game-industrie te stimuleren. Dit is maar liefst 19 procent van alle belastingkredieten die zijn betaald door de overheid.

TaxWatch UK zegt in het rapport dat de winstverdeling en het gebruik van de Britse belastingaftrekregeling van Take-Two Interactive en Rockstar Games 'absurd' is. "Bijna honderd procent van de winst wordt verplaatst naar moederbedrijven in de Verenigde Staten, terwijl er bijna geen winst overblijft voor de Britse bedrijven die betrokken zijn bij het ontwikkelen en verkopen van de games", aldus het rapport.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

tja dan moet je het maar niet mogelijk maken om een dergelijke constructie op te zetten

0
test

Schijn constructies...sjoemelde praktijken!!! The Rich Don't Pay Taxes...Are You CRAZY!!!HEHEHEHEHE

0

Aanbevolen voor jou