Nieuws
Agent

Rockstar laat handelsmerk voor Agent verlopen

Prioriteiten liggen bij ontwikkelaar elders

Geschreven door Rick Bloemzaad op
Ontwikkelaar Rockstar en uitgever Take-Two Interactive hebben het handelsmerk voor Agent laten verlopen. Bijna tien jaar na de aankondiging op E3, wordt het handelsmerk niet verlengd bij de US Patent and Trademark Office.

Agent werd voor het eerst door Rockstar aangekondigd in 2009 op E3. De game was destijds bedoeld als een exclusieve titel voor de PlayStation 3. Rockstar beschreef Agent als een game die zich afspeelde in de jaren '70 tijdens de Koude Oorlog. Agent was volgens de officiële website van de ontwikkelaar bedoeld om spelers "op een paranoïde reis te sturen in een wereld van contra-inlichtingen, spionage en politieke moorden".

Sinds de eerste aankondiging van de game is vrijwel niets meer vernomen. Nu is bekend geworden dat de aanvraag op de term 'Agent' volgens DualShockers "dood, geweigerd, opgeheven of invalide" is. Deze status werd op 19 november aangepast en maakt daarmee duidelijk dat de partijen geen verdere aanvraag hebben gedaan om het handelsmerk te verlengen.

Agent

De opheffing van het handelsmerk kan gerelateerd zijn aan het succes van GTA 5 en Red Dead Redemption 2. Alhoewel dit niet door Rockstar is bevestigd, is het mogelijk dat de prioriteiten van het bedrijf door de jaren heen zijn gewijzigd en ervoor gezorgd heeft dat Agent onder de grote titels is weggevallen.

Dit artikel delen:

Lees meer

Red Dead Online verschijnt morgen Nintendo werkt hard om Smash-lekken tegen te gaan
1

Reacties op: Rockstar laat handelsmerk voor Agent verlopen

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  EnkiEridu

  • 26 november 2018 15:16
  Misschien dat Bully 2 teveel tijd in beslag neemt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.