Rockstar laat fanversies GTA 3 en GTA Vice City mogelijk offline halen

Rockstar laat fanversies GTA 3 en GTA Vice City mogelijk offline halen

Rockstar Games heeft een aanvraag ingediend om fanversies van GTA 3 en GTA Vice City offline te laten halen. Dat melden de ontwikkelaars (via href="https://www.eurogamer.net/articles/2021-02-20-gta-3-and-vice-city-reverse-engineering-fan-project-hit-with-dmca-takedown" rel="noopener noreferrer" target="_blank">Eurogamer</a>).

Recent verscheen de broncode voor de games, Re en ReVC, gratis op platform Github. De games zijn reverse engineered - 'uitgepluisd' om te leren hoe de code is geschreven - om vervolgens verschillende verbeteringen toe te voegen. Zo zijn bugs opgelost, ondersteuning voor moderne controller, een verbeterd HUD-menu en verbeterde effecten.

Met de broncode van de fanversies kunnen andere modders aan de slag met verdere verbeteringen en ports voor platformen als de Nintendo Switch. Gisteren bleek echter dat Take-Two Interactive en Rockstar Games de games offline willen halen op basis van geschonden auteursrecht.

Tegen Eurogamer zegt projectleider 'aap' dat hij bezorgd was over eventuele acties vanuit Take-Two, ondanks dat hij benadrukt dat de fanversies enkel werken met een officieel exemplaar van de game. 

Het is onduidelijk of het project daadwerkelijk uit de lucht wordt gehaald.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als de fan versies werken met enkel de originele. Hoe komt daar dan een mogelijke switch Port uit? Dat wil dus zeggen dat deze fan versie wel de originele game nodig heeft, maar de mogelijkheid ook gecreëerd is dat er hacks komen zonder die originele als benodigde. Ik snap best dat Rockstar daar een stokje voor wil steken. Dan kun je als project leider wel zeggen dat je eigenlijk niks fout doet ivm originele game nodig, maar ik denk toch dat die mogelijkheid van aanpassen wel gezien wordt als een vorm van piracy. Je bied namelijk een mogelijkheid die er in de originele game niet zomaar zat. Ben benieuwd of dit project doorgang vind. Maar ik denk dat die optie om aan te passen voldoende is om het zaakje offline te krijgen.

0

@watashi wa maurice desu. Het is een recompiler. Hetzelfde idee als bij de Super Mario 64 PC port. Het programma haalt de code van de ROM die je er in plaatst uit elkaar en zet het dan in elkaar met de instructies die zijn gegeven om de nieuwe versie er uit te halen. Het ding is dus dat het programma weet hoe je het uit elkaar moet halen maar de game mist, dus je moet zelf je kopie in het programma duwen. Daardoor zou er in principe niets aan de hand zijn, want het programma zelf is geen piracy. Het levert de game niet en dus is er niets aan de hand en als je de game hebt mag je er mee doen wat je wilt (behalve distribueren) dus er is in feite dus geen probleem.

0
test

@EddieMasterX Ok thanks voor de uitleg. Ik had hier nog nooit van gehoord. Maar ik geloof wel dat ik het nu beter snap.

0
test

Let wel, het gaat hier niet om een reverse engineering door zelf handmatig de code opnieuw te schrijven vanaf scratch op basis van de content, wat dus volkomen legaal is, zolang je zelf niets van de originele content meelevert. Het gaat hier schijnbaar om een versie die tot stand is gekomen op basis van decompilen van de originele executables/dll's, en DAT is dus in feite gewoon de originele code gebruiken, en DAT is zonder toestemming wel illegaal.

0

Aanbevolen voor jou