Rockstar Games heeft vandaag L.A. Noire aangekondigd, een 'interactieve detective' die zich situeert in het Los Angeles van de jaren 40. Het spel wordt ontwikkeld door Team Bondi, een studio opgericht door Brendan McNamara, bekend van The Getaway. Het spel zal waarschijnlijk voor Playstation 3 en Xbox 360 verschijnen, al heeft Rockstar alleen nog het wat algemenere 'next-gen consoles' bevestigd. Een releasedatum is er nog niet, maar we verwachten de game ergens in 2007.

 

L.A. Noire kent een vrij toegankelijke stad die helemaal naar de tijdsperiode waarin het spel zich afspeelt, is ontworpen. Je zult dan ook geen grote snelwegen aantreffen in het L.A. van 1940, maar wel veel actie, corruptie, drugs en jazzmuziek. Fans van de film L.A. Confidential kunnen zich alvast opmaken voor een game die volgens Rockstar zelf 'games en film met elkaar zal vermengen'.

Bij Eurogamer is een heel kort teaserfilmpje te bekijken die doet vermoeden dat het hele game in zwart-wit zal zijn! Iets anders was eigenlijk ook niet te verwachten met 'noire'. Een volledige trailer zal volgens de teaserwebsite van het spel op 5 oktober verschijnen.