Rockstar: 'GTA4 niet meer op Steam door Games For Windows Live'

Rockstar: 'GTA4 niet meer op Steam door Games For Windows Live'

Rockstar geeft het verdwijnen van Games For Windows Live de schuld van het feit dat Grand Theft Auto 4 niet meer via Steam te koop is.

Afgelopen weekend bleek dat Grand Theft Auto 4 niet langer te koop is op Steam. De Steam-pagina bestaat nog wel, maar de knop om het spel aan te schaffen werkt niet meer.

Rockstar heeft een statement naar buiten gebracht over deze ontdekking. "Grand Theft Auto 4 was oorspronkelijk ontwikkeld voor het Games For Windows Live-platform", aldus de ontwikkelaar over de pc-versie van de game. "Nu Microsoft nirt langer Games For Windows Live ondersteunt, kunnen we niet meer codes genereren om de huidige versie van de game te kunnen verkopen. We kijken naar andere opties om de pc-versie van GTA4 te distribueren en komen zo snel mogelijk met meer informatie."

Grand Theft Auto 4 kwam in 2008 naar pc, een jaar na de lancering van Games For Windows Live. Die service verdween echter in 2014. Het is dus opvallend dat het nu pas niet meer mogelijk is om de game via Steam te kopen.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Wat een cr4p is dit weer. De hardcopy is ook al niet meer te installeren omdat Rockstar Club niet meer werkte. Toen bij de aanschaf van V ook maar IV in de aanbieding gekocht op steam en nu dit weer. Is hij nog wel te spelen via Steam, of kan dat ook al niet meer? Als dat zo is ga ik geen Rockstar spellen meer kopen. DRM Sux!

0
test

@Magister Dat (en natuurlijk het feit dat ze dan niet hoeven te betalen aan een ander distributie kanaal) is waarschijnlijk waarom Rockstar nu zn eigen store en service heeft. Zodat ze in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van de service van een ander die buiten hen om de nek omgedraaid kan worden.

0
test

@Magister Veel succes als GTA VI uitkomt.

0
test

@TommyVercetti Dank je, maar dat zal voor mij geen probleem meer zijn. Ben toch al een beetje uitgekeken op dat genre. IV en V ook niet uitgespeeld. RDR staat ook niet op mijn lijstje. Man.. wat voel ik me oud :p

0
test

@Magister Rockstar is behoorlijk misselijkmakend in het business principe... Bij de PC versies van hun spellen, doen ze altijd zo min mogelijk aan QA om daar mee 0,00000001 % meer winst te maken dan als ze dit wel (goed) zouden doen. Rockstar hanteert ook het principe: Verkocht is verkocht. Zodra de meerderheid van de sales binnen zijn, wordt iedere bugfix of anderzijds probleemoplossende patch op de lange baan geschoven of gewoon niet meer uitgevoerd.

0
test

Nico, it's Roman. Want to go bowling?

0

Aanbevolen voor jou