Rockstar geeft verklaring voor werkweken van 100 uur | Gamer.nl

Rockstar geeft verklaring voor werkweken van 100 uur | Gamer.nl

Rockstar heeft gereageerd op de ontvangen kritiek rondom het management van het bedrijf. In een eerder interview liet medeoprichter van Rockstar, Dan Houser, weten werknemers werkweken te laten draaien van 100 uur.

In het interview kwam naar voren dat aan het einde van het ontwikkelingsproces van Red Dead Redemption 2 meerdere werknemers per week 100 uur werkten om de game af te kunnen maken, ook wel bekend onder de term 'crunching'. Dit leverde uiteindelijk een game op wat bestaat uit onder andere 500.000 zinnen aan dialoog, 300.000 animaties en een script van 2.000 pagina's.

Het gegeven over de werkweken van 100 uur viel bij veel mensen in het verkeerde keelgat en resulteerde in veel kritiek voor Rockstar. Het is overigens niet de eerste keer dat er zoveel werkuren werden gemaakt in het ontwikkelingsproces voor Rockstar. Ook bij de originele Red Dead Redemption-game was er sprake van deze immens lange werkweken.

Red Dead Redemption 2

Meerdere mensen actief in de game-industrie uitte hun onvrede over het management van Rockstar. Zo zegt ontwikkelaar van de VR-game Adrift, Adam Orth, op Twitter dat er iets mis is met het management van Rockstar. "Als je aan het crunchen bent, dan doen de mensen boven jou hun werk verkeerd of zijn ze niet in staat het überhaupt goed te doen. Zij zijn het probleem, niet jij. Je kan ze normaal vanaf een kilometer afstand herkennen voordat je ook maar een stap zet in de studio", aldus Orth.

Ook reageert Dylan Wildman, die aan GTA 5 werkte voordat hij Rockstar verliet. Wildman zegt dat de enige manier om het probleem op te kunnen lo en is door het probleem aan te pakken bij de top van het bedrijf. Daarnaast voegt hij toe dat er afstand gedaan moet worden van de traditionele releasedata en hype.

Red Dead Redemption 2

Wanneer werd gevraagd om een reactie van Houser, legt hij uit dat hij slechts naar een aantal medewerkers refereerde die werkweken van 100 uur maakten. Houser's verklaring luidt als volgt;

*"Er lijkt wat verwarring te zijn ontstaan rondom het interview met Harold Golberg. Na zeven jaar gewerkt te hebben aan de game, heeft het senior writing team bestaande uit vier leden (inclusief mezelf), drie weken lang intensief gewerkt om de game af te ronden. Drie weken, niet jaren. We hebben nu allemaal voor op z'n minst twaalf jaar samengewerkt, en voelden dat het nodig was om de game af te kunnen maken. Na jaren alles georganiseerd te hebben en klaar te hebben gezet, vonden we het nodig om alles te controleren en af te ronden.*%NEWLINE%*Nog belangrijker is dat wij van niemand verwachten om op deze manier zo lang te werken. Over het hele bedrijf hebben wij een paar ervaren medewerkers die puur uit pa ie erg hard werken voor het project, en wij geloven dat die pa ie zich uit in de game die wij uitbrengen. Echter is de extra inzet een keuze en vragen of verwachten we niet van medewerkers om zo te werken. Vele ervaren medewerkers werken op een andere manier en zijn net zo productief, ik behoor echter niet tot deze groep. Ik ben ervan overtuigd dat wij ver gaan om een bedrijf te leiden dat geeft om zijn werknemers en een geweldige plek is om te werken."*%NEWLINE%

Eerder werd bekend dat er trophies waren gelekt van Red Dead Redemption 2 voor de PS4. Daarnaast ging er het gerucht dat NPC's de speler de weg wijzen wanneer de minimap in de game is uitgeschakeld. Lees ook alvast onze uitgebreide preview van Red Dead Redemption 2.

Red Dead Redemption 2 verschijnt op 26 oktober op Xbox One en PS4. Red Dead Online verschijnt vervolgens in november.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou