Volgens Rockstar zijn er een "aantal rotte appels" in Red Dead Redemption aanwezig, die de multiplayerervaring "onaangenaam proberen te maken voor alle andere [spelers]". De uitgever zegt op zijn blog "actief" te werken aan "nieuwe functies om de geïsoleerde incidenten van misbruik tegen te gaan." De volgende update, die volgende maand op Xbox Live en PlayStation Network verschijnt, zal volgens Rockstar maatregelen bevatten tegen hacken en valsspelen.

Free Roam

Spelers die volgens Rockstar "zonder enige twijfel" valsspelen, zullen "onmiddellijk" geweerd worden van de online-mogelijkheden van Red Dead Redemption, gedurende een door Rockstar te bepalen periode. De uitgever zegt daarnaast spelers die in de Free Roam-modus lastiggevallen worden te gaan helpen. Zij krijgen de mogelijkheid om in deze modus op een plek naar hun keuze te verschijnen, mochten zij last ondervinden van spelers in een bepaald gebied.

Voor spelers die anderen blijven afmaken, heeft Rockstar een extra maatregel bedacht. "Wanneer een speler een 'kill streak' van zes haalt in Free Roam, worden ze 'Most Wanted'. Dit maakt andere spelers erop alert op dat deze [spelers] de status van 'player-killer' hebben en stuurt daarnaast de rechtshandhaving achter hen aan", zo valt te lezen op de blog.