Nieuws

Rockstar Editor GTA 5 in september naar PS4 en Xbox One

Krijgt nieuwe functies

Geschreven door Redactie Gamer.nl op
De Rockstar Editor, een speciale modus in Grand Theft Auto 5 om eigen filmpjes te maken, verschijnt in de loop van september voor Playstation 4 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Rockstar Games maandag bekend op zijn website.

Een exacte datum ontbreekt vooralsnog, maar Rockstar zegt in de komende weken nog met meer informatie over de aankomende update voor het spel te komen. Waarschijnlijk is de nieuwe content daarom niet voor halverwege september beschikbaar. 

De Rockstar Editor verscheen in april van dit jaar als onderdeel van de pc-versie, maar werd de maand erna ook aangekondigd voor de nieuwste generatie spelcomputers.

Wanneer de montagemodus voor consoles verschijnt, worden ook enkele nieuwe functies toegevoegd. Zo krijgen alle versies van het spel een bibliotheek met omgevingsgeluiden en geluidseffecten om onder de in-game beelden te zetten. Ook kan de tijd als het ware stilgezet worden, zodat het bijvoorbeeld niet ineens avond wordt tijdens een opname.

GTA 5 verscheen in september van 2013 voor de Xbox 360 en Playstation 3. Die consoles krijgen de filmpjesmaker niet. Volgens de meest recente cijfers is het nieuwste deel in de reeks al meer dan 54 miljoen keer verscheept.

Door NU.nl

Bron: Rockstar Games

Dit artikel delen:

Lees meer

Grow Home is één van de PS Plus-games van september Until Dawn
0

Reacties op: Rockstar Editor GTA 5 in september naar PS4 en Xbox One

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.