Rocket League schrapt lootboxen in Nederland en België

Rocket League schrapt lootboxen in Nederland en België

Sinds de Rocket League-update van gisteren is het niet meer mogelijk voor Nederlandse en Belgische spelers om lootboxen te openen. Ook wordt een Esports-winkel geïntroduceerd, is de derde Rocket Pass beschikbaar en kunnen spelers aan de slag met de nieuwe Replay FX-functionaliteiten.

Rocket League heeft gisteren patch v1.61 uitgebracht. In de update wordt onder andere het openen van lootboxen uitgeschakeld voor spelers uit Nederland en België, wat volgens ontwikkelaar Psyonix is gedaan om mee te werken aan de nieuwe regels van de overheden van de twee landen. Alleen het openen van lootboxen met sleutels is niet meer mogelijk, de kratten kunnen nog wel worden geruild of worden verkocht aan andere spelers.

Ook introduceert de Rocket League-update een Esports-winkel. Hierin worden cosmetische items verkocht van een aantal teams uit de Rocket League Esports-competitie, waaronder Cloud 9, TSM en G2 Esports. De items zijn alleen te verkrijgen voor Esports Tokens. Deze kunnen worden aangeschaft met echt geld. Spelers zijn ongeveer 5 euro per 600 Tokens kwijt.

Rocket League

Met de derde Rocket Pass, die vanaf vandaag actief is, kunnen spelers cosmetische items verdienen door in level omhoog te gaan in Rocket League. Voor het eerst worden er ook uitdagingen geïntroduceerd, die voltooid kunnen worden om de beloningen sneller vrij te spelen. Drie wekelijkse uitdagingen zijn gratis beschikbaar voor alle spelers, terwijl bezitters van de Premium-pas nog drie extra uitdagingen krijgen om te voltooien.

De update voegt ook een Replay FX-functionaliteit toe aan de game. Bij het terugkijken van opgeslagen wedstrijden krijgen spelers nu beschikking over een uitgebreid aantal mogelijkheden om screenshots en films te maken, waaronder filters en een green screen. Ook kan de focus, sterkte en wazigheid van de camera ingesteld worden.

Sinds Januari ondersteunt de PlayStation 4 cross-play voor Rocket League, wat betekent dat spelers op PlayStation 4, Nintendo Switch, Xbox One en pc allemaal met en tegen elkaar kunnen spelen in het spel.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Mooi toch! Opzouten met die troep.

0
test

Ik had er geen last van. Maar zal ze ook niet missen.

0

Aanbevolen voor jou