Nieuws
Rocket League

Rocket League 5 miljoen keer verkocht, bereikt 15 miljoen spelers

Voetbal, basketbal en ijshockey met auto's blijft populair

Geschreven door Lucas May op

Binnen een jaar tijd zijn meer dan vijf miljoen exemplaren van Rocket League verkocht. Hiernaast hebben in totaal vijftien miljoen gebruikers de voetbalgame met auto's gespeeld.

Deze cijfers zijn gepubliceerd door Forbes en betreft de verkoop van Rocket League op PlayStation 4, Xbox One en pc. Het aantal keren dat PlayStation Plus-leden de game gratis hebben gedownload, wordt hier niet bij inbegrepen. Bovenop de vijf miljoen verkochte exemplaren, zijn ook vijf miljoen dlc-pakketten verkocht met onder andere nieuwe auto's, vlaggen en andere cosmetische items.

Forbes meldt ook dat Psyonix in totaal vijftien miljoen spelers Rocket League hebben gespeeld. Dit zijn er bijna twee keer zoveel als in december vorig jaar werd gemeten. "Onze cijfers gaan eigenlijk omhoog, niet omlaag", vertelt Psyonic vicepresident Jeremy Dunham, "wat niet vaak voorkomt bij een game die tien maanden oud is."

Psyonix is van plan Rocket League te blijven voorzien van updates. In de herfst van vorig jaar werd een ijshockeymodus toegevoegd en afgelopen april krijgen spelers een gratis update die een basketbalmodus toevoegde. Hiernaast werd de Xbox One-versie vorige week geüpdatet met de mogelijkheid om te spelen tegen gebruikers van de pc-versie. De ontwikkelaar hoopt uiteindelijk dat spelers op PlayStation 4 en Xbox One ook met elkaar kunnen spelen in Rocket League.

Bron: Forbes

Dit artikel delen:

Lees meer

Konami maakt pachinkomachine van Metal Gear Solid 3 De meest opmerkelijke E3-persconferenties
1

Reacties op: Rocket League 5 miljoen keer verkocht, bereikt 15 miljoen spelers

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • rpenning

    • 2 juni 2016 18:56
    Zeer verdient leuk en makkelijk spelletje wat je elke dag even een paar potjes van kan blijven doen en blijft leuk

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.