Hou jij van rockmuziek, maar liever alleen met een christelijk tintje? Dan heb je geluk. Volgende maand komt Guitar Praise: Solid Rock uit, een schaamteloze rip-off van Guitar Hero waarmee je lekker uit je naad kunt gaan op nummers die vooral bij frequente kerkgangers bekend zijn.

Voor een schijntje van 99,95 dollar kun je de trotse bezitter worden van dit spel waarmee je toch echt wel van een plekje in de hemel kunt veroveren. Het spel zal met twee spelers offline te spelen zijn, mits je bereid bent om voor nog eens zeventig dollar te investeren in een tweede gitaar. Er is geen microfoon meegeleverd, maar die hebben de meeste gospelkoren tenslotte ook niet. De songteksten zullen tijdens het spelen wel in beeld verschijnen, waardoor je gelukkig toch de Almachtige kunt verwennen met jouw ongetwijfeld oorstrelende kerkzang.

Veel strenggelovige ouders waren niet blij met de combinatie van rockmuziek en de duivel in Guitar Hero 3. Het zal ons dan ook niets verbazen als deze christelijke kloon in de Verenigde Staten waanzinnig goed gaat verkopen. Zie het al voor je? Al die gamers met zwaar religieuze ouders die op kerstavond een mooie langwerpige doos onder de versierde boom vinden. Zou het de nieuwste Guitar Hero zijn? Of de nieuwe Rock Band? En dan die gigantische teleurstelling als ze ontdekken dat ze alleen maar liedjes kunnen spelen die ze iedere zondagochtend ook al verplicht horen. We hebben nu al medelijden.