Vivendi Universal Games kondigt trots aan de rockband Metallica hebben weten te strikken voor een nieuwe vehicle-combat game. In deze game zal de muziek van Metallica en zullen de stemmen van de bandleden te horen zijn. Tevens is het spel sterk geinspireerd op de muziek en de stijl van de band.

Het spel wordt een met actie gevulde racegame waarin je zelf je auto volledig uit kan rusten met een groot arsenaal aan wapens. Een officiële naam en platformen voor de game zijn nog niet bekend, maar de release staat voor ergens in 2005 gepland. Op de nieuwe CD van Metallica, St. Anger, die morgen in de winkels zou moeten liggen, tref je alvast een voorproefje aan van het spel.

Metallica heeft alvast toegezegd voor het spel een aparte song op te nemen die niet op een van de albums terug te vinden zal zijn. Of de doelgroep van het spel verder reikt dan de Metallica-liefhebbers zullen we in 2005 te weten komen.

Metallica is trouwens niet de eerste band die zijn naam aan een spel koppelt. Eerder kregen we namelijk al het op Kiss geinspireerde Psycho Circus op ons bord, dat jammerlijk flopte. Ook solo-artiesten lenen maar al te graag hun naam aan games. Zo staat Britney's Dance Beat nog steeds als trauma in ons geheugen gegrift en binnenkort zijn P. Diddy en Eminem hetzelfde van plan. Ook komen we in Def Jam Vendetta een hele reeks rappers tegen van het Def Jam label.