MTV is zeer tevreden met de verkoop van de downloadbare content van Rock Band, de muzikale game die vooralsnog alleen uit is in de VS. Diverse muzieknummers staan ter beschikking op Xbox LIVE Marketplace en PlayStation Network. Tot nu toe zijn er meer dan 2,5 miljoen tracks gedownload van de services.

De nummers zijn te downloaden in pakketjes van drie nummers voor 440 MS Points of 5,49 dollar op PSN. Voor enkele dollars zijn ze ook individueel te koop. Het meest populaire pakket is op dit moment die cvan Metallica met Blackened, Justice for All en Ride the Lightning, allen originele tracks. De pakketjes voor the Police en David Bowie bleken ook populair, maar bevatten elk maar een enkel origineel nummer en twee covers. De best verkopende op zichzelf staande track is een cover van Juke Box Hero van Foreigner, terwijl als er alleen naar originele tracks gekeken wordt, Weezer's Buddy Holly bovenaan staat.

Het is goed om te horen dat de downloadbare content voor Rock Band het zo goed blijkt te doen. Deze game, die een aardig prijskaartje met zich mee draagt, is uitermate geschikt om een langere levensduur mee te geven en daar zorgt deze service voor. Volgens MTV-baas Paul DeGooyer zullen er binnenkort complete albums te downloaden zijn.