'Rock Band 4 niet naar pc om angst voor piraterij' | Gamer.nl

'Rock Band 4 niet naar pc om angst voor piraterij' | Gamer.nl

Rock Band 4 komt niet naar pc omdat de muziekindustrie zijn nummers het liefst op het gesloten netwerk van consoles houdt. Dat zegt Daniel Sussman van ontwikkelaar Harmonix tegenover Eurogamer.

"Een gesloten netwerk van de PlayStation 4 en Xbox One biedt veiligheid", aldus Su man. "Dat is belangrijk voor onze partners in de muziekindustrie." Hij doelt hiermee op de openheid van het pc-platform, dat meer ruimte biedt voor piraterij van muziek.

Doelgroep
Verder weet Su man niet of er wel een doelgroep is voor Rock Band 4 op pc: "De verzameling [Rock Band-games] is niet beschikbaar op pc, en wel op PlayStation en Xbox. Voor een pc-versie zouden we een nieuw publiek aan moeten spreken dat niet eerder Rock Band heeft gespeeld."

Overigens sluit Su man een toekomstige pc-versie niet uit: "Als we merken dat er een markt is voor pc, zou het gestoord zijn om die te negeren."

Harmonix kondigde Rock Band 4 in maart aan voor PlayStation 4 en Xbox One. De game ondersteunt plastic instrumenten uit oude Rock Band-games, hoewel er ook nieuwe instrumenten komen. Ook gedownloade liedjes uit eerdere Rock Band-games zijn over te zetten naar Rock Band 4. De game moet later dit jaar verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou