Rock Band 3 voegt keytar toe aan de band | Gamer.nl

Rock Band 3 voegt keytar toe aan de band | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Daniel Su man, producent van Rock Band 3: "We hebben twee jaar aan het spel gewerkt en het heeft meer innovatie dan we ooit gezien hebben in het muziekgame-genre." Volgens Su man lijkt het spelen van de keytar erg veel op het spelen van een echte keytar.

Pro-modus

Aan ieder instrument is ook een pro-modus toegevoegd waardoor spelers meer vaardigheid krijgen in bijvoorbeeld het bespelen van een echt drumstel. Het nieuwe drumstel krijgt overigens ook drie bekkens. De pro-modus vervangt de kleuren die spelers normaal indrukken om te spelen met echte noten op de zes afgebeelde snaren.

Er zijn ook twee nieuwe gitaarcontrollers in de maak. De eerste is een replica van een Squier Stratocaster, met detectoren in de hals zodat het spel de plaats waarop de vingers gezet worden registreert. De tweede is een Mustang Pro van Fender, met kleine gekleurde knopjes op de hals. Deze wordt ontwikkeld door Mad Catz. Beide gitaren hebben echte snaren en zijn ook zo te bespelen.

Feest modus

Rock Band 3 bevat ook een feestmodus, waarin spelers op ieder moment mee kunnen doen in een nummer. Het is nu ook mogelijk de tourmodus uit voorgaande delen te doorlopen met vrienden. De game moet eind dit jaar verschijnen op Xbox 360, PlayStation 3, Nintendo Wii en DS.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou