Het originele Rock Band moet nog steeds in de Benelux verschijnen, maar inmiddels is uitgever Electronic Arts met zijn hoofd alweer bij een tweede deel. Guitar Hero World Tour pakt eind dit jaar namelijk uit met een Rock Band-achtige benadering en dat moet fel beconcurreerd worden. In de VS kan men daardoor al in september Rock Band 2 verwachten, terwijl Guitar Hero World Tour pas voor het vierde kwartaal gepland staat. Overigens zal in september alleen nog de Xbox 360-versie verschijnen, op andere consoles zal het spel later komen.

Het tekort aan toebehoren lijkt ineens geen issue meer te zijn. Rock Band 2 is namelijk niet alleen een nieuw schijfje, maar kent ook een verbeterde drumset en gitaar, hoewel de controllers van de eerste Rock Band ook nog gewoon werken. Ook zijn de online mogelijkheden verbeterd en kun je je eigen muziek maken. De nummers die je bij Rock Band bijgekocht hebt, zijn ook geschikt voor Rock Band 2.

EA heeft aangegeven wel de intenties te hebben om Rock Band 2 in september ook in het Verenigd Koninkrijk uit te brengen. Men wil echter nog geen officiële datum vastleggen. Opvallend is dat de PS2, Wii en PS3-versies voor eind augustus gepland staan, wat de release van origineel en opvolger wel heel dicht bij elkaar brengt.

Wanneer Rock Band zelf in de Benelux uitkomt is nog niet bekend, laat staan dat we al iets weten over de release van Rock Band 2 bij ons. We vragen ons af of het nog veel zin heeft om de eerste Rock Band hier nog uit te brengen, nu we al lekker worden gemaakt voor deel twee. Of misschien beslist EA wel om direct deel twee bij ons op de markt te brengen? Voor slechts twee keer zoveel geld zou prettig zijn. Een koopje.