Sinds de komst van de Nintendo DS wordt al geroepen dat het platform zich uitstekend leent voor RTS-games, maar tot op de dag van vandaag is er nog steeds geen fatsoenlijke game in dit genre voor Nintendo's platform verschenen. De verlossing komt uit onverwachte hoek. De relatief onbekende ontwikkelaar Vogster, dat met vier games in ontwikkeling binnenkort behoorlijk aan de weg hoop te timmeren, komt namelijk met de humoristische RTS Robocalypse.

Door een klein foutje zijn militaire routines per ongeluk geüpload naar het brein van een aantal robots, waarna ze plotseling een gevaar voor de mensheid vormen. Om het tij alsnog te keren, wordt een legertje robots ontwikkeld dat in de tegenaanval moet gaan. Het brein van een aantal stokoude Tweede Wereldoorlog-veteranen wordt in de nieuwe robots geüpload, want niet alleen zorgt voor een aantal strijdlustige krijgers, maar ook voor robots met opvallend menselijke trekjes. Het zijn geen robots die plichtsgetrouw opvolgen wat hun wordt opgedragen, maar robots met attitude die niet op hun mondje zijn gevallen. Jay Lender, die ook meeschreef aan Spongebob Squarepants, neemt een deel van dit toch wel vreemde verhaal voor zijn rekening.

Robocalypse belooft een toegankelijke RTS te worden met een doodeenvoudige besturing. Het gehele spel kan met de stylus worden bediend. Speciale heldenpersonages kunnen de strijd doen kantelen met hun bijzondere vaardigheden. Zo is er zelfs een held die vijanden in koelkasten kan doen veranderen. Ook de reguliere wapens zijn niet zeer conventioneel te noemen. Zo kun je aambeelden uit de lucht laten vallen en is er een wapen dat zich de Head-Crack'n Gauntlet laat noemen. Robocalypse lijkt zondermeer een RTS met een dikke knipoog te worden. In het tweede kwartaal is het zo ver.