Wil je ook graag bergen aan Xbox achievement points verdienen, maar heb je er simpelweg de tijd niet voor? David Harr, een automonteur uit Seattle, had hetzelfde probleem, maar heeft daar wel een hele aparte oplossing voor gevonden. Hij bouwde een robot die in staat was om achievement points te unlocken in Perfect Dark Zero. De robot, liefdevol xBot genoemd, doet niks online, maar is speciaal gemaakt om de laatste 60 points in de game te bemachtigen, waarvoor het spel zo'n 2000 keer geladen zou moeten worden.

“Ik heb uitgerekend dat ik ongeveer 40 uur aan gameplay nodig zou hebben om het spel alleen te starten en te herstarten met twee knoppen,” aldus Harr. “Met mijn elektronica ervaring ging ik me afvragen of ik misschien iets kon maken dat die twee buttons in kon drukken zodat ik verder kon met mijn dagelijkse leven.”

Harr heeft zijn xBot in ongeveer 10 uur gebouwd met onderdelen van ongeveer $60. Volgens Harr valt het gebruik van zijn robot niet onder valsspelen.

“De xBot speelt niet online via Xbox Live of tegen andere mensen; dat zou onetisch zijn. Als ik het indrukken van knoppen en de bewegingen van joysticks zou opnemen om dat vervolgens te kopiëren voor andere mensen zodat ze hogere scores zouden kunnen behalen, zou er geld mee gemoeid zijn. Dat is ook niet bepaald etisch verantwoord. Dit kan slechts één keer gedaan worden om de laatste 60 punten mee uit een game te behalen. Ik trap er niemand mee op zijn tenen.”

Het beestje in kwestie aan het werk.