"Vandaag stap ik op van mijn positie als creative strategist bij Call of Duty, als een leider bij Infinity Ward en als een medewerker bij Activision", zo bericht Bowling. Enig uitleg voor zijn vertrek geeft hij niet, wel bedankt hij zijn Twitter-volgers voor hun steun en belooft hij zijn volgende avontuur vanaf het microblog met hun te delen.

Activision heeft op Bowlings vertrek gereageerd met het volgende statement: "We bedanken Robert oprecht voor zijn vele jaren van dienst. Hj was een vertrouwd en gewaardeerd lid van het Infinity Ward-team. We wensen hem het allerbeste met zijn beslissing om andere kansen na te jagen."

FourZeroTwo

Bowling, online ook bekend onder de naam FourZeroTwo, was het gezicht van de Call of Duty-franchise sinds Call of Duty 4: Modern Warfare. Als creative strategist, en aanvankelijk onder de titel communitymanager, was hij de schakel tussen gamers en de ontwikkelaars bij Infinity Ward. Daarvoor was hij onder andere zeer actief op Twitter.

Steeds meer kreeg Bowling klachten en beledigingen te horen via Twitter. Of dat van invloed is geweest op zijn besluit om zijn baan naast zich neer te leggen, is onbekend. De aankondiging dat hij opstapt heeft veel steunbetuigingen opgeroepen, waaronder van Microsofts Larry Hryb en Epic Games' Cliff Bleszinski.