Rive mogelijk naar NX door problemen met Wii U-port | Gamer.nl

Rive mogelijk naar NX door problemen met Wii U-port | Gamer.nl

Rive wordt mogelijk doorgeschoven naar de NX, omdat er problemen zijn met het porten van de game naar Wii U.

Ontwikkelaar Two Tribes brengt zijn laatste game Rive in september uit op PlayStation 4 en Xbox One, maar de toekomst van de Wii U-versie is nog onzeker.

Mede-oprichter Collin van Ginkel legt aan NintendoLife uit dat de ontwikkelaar moeite heeft om de 2,5D platformshooter stabiel op 60 frames per seconden te laten draaien op de Wii U. Om die reden zegt de studio mogelijk te wachten op de NX om de game alsnog naar een Nintendo-systeem te brengen.

"De demo in 2015 was specifiek geoptimaliseerd om goed te presteren op een geselecteerd aantal levels en draaide niet constant op 60 frames per seconden", vertelt van Ginkel. "Sindsdien hebben we een hoop nieuwe dingen toegevoegd. We zullen Rive niet uitbrengen als de game niet met de beoogde stabiliteit draait en als dat betekent dat we de game moeten uitstellen naar de NX dan doen we dat."

Van Ginkel gaf aan een lichte voorkeur te hebben voor de NX als zakelijke keuze. De verwachting is dat de NX op langere termijn een groter aantal gebruikers zal hebben dan de Wii U en dus meer potentiële kopers heeft voor een game als Rive wanneer deze klaar is.

Two Tribes, dat al sinds 2000 games maakt, sluit komende herfst zijn deuren. De oprichters zeggen het gevoel hebben niet genoeg te zijn meegegroeid met de industrie. Tegenvallende verkoopcijfers van eerder uitgebrachte games gaven uiteindelijk de doorslag. Moederbedrijf Two Tribes Publishing B.V. blijft bestaan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou