Vandaag is gebleken via de PEGI-website dat Sony Computer Entertainment Europe plannen heeft om Vib Ribbon, een ritmespel dat origineel voor de Playstation verscheen, naar Playstation Network te brengen. Vib Ribbon was op grafisch vlak zeker geen klepper van formaat, maar wist bij liefhebbers van muziek zeker de juiste snaar te raken. Het doel van het spel was om met het personage Vibri over een witte lijn te lopen die constant bewoog naar gelang het soort muziek te horen was.

Het leuke aan Vib Ribbon was dat de speler een eigen CD in de Playstation kon stoppen, waarna het spel zich als het ware volledig aanpaste aan de aanwezige nummers op het schijfje. Of deze mogelijkheid ook aanwezig zal zijn in de versie die op Playstation Network zal verschijnen is nog niet duidelijk. Zo lijkt het ons ook best mogelijk dat Vib Ribbon door de mogelijkheden van de Playstation 3 zal reageren op de muziek die op de harde schijf van de console te vinden is. Binnenkort zal er ongetwijfeld meer informatie opduiken over de PSN-versie van Vib Ribbon.

UPDATE: Een verantwoordelijke bij Sony heeft laten weten dat er op dit moment geen plannen zijn om Vib Ribbon via Playstation Network aan te bieden. Volgens de man past Sony de PEGI-rating van haar games regelmatig aan zonder verdere bedoelingen. Wij geloven er echter nog steeds in dat we Vib Ribbon binnenkort op PSN zullen zien opduiken.

Een beeld uit het originele Vib Ribbon voor de Playstation