Rising Thunder geannuleerd wegens overname Riot Games | Gamer.nl

Rising Thunder geannuleerd wegens overname Riot Games | Gamer.nl

De ontwikkeling van de free-to-play vechtgame Rising Thunder is stopgezet. Een overname door Riot Games, bekend van League of Legends, is hiervan de oorzaak.

Rising Thunder werd ontwikkeld door Radiant Entertainment. Deze gamestudio was opgericht door de broers Tom en Tony Cannon. Dit duo was eerder verantwoordelijk voor het oprichten van het razendpopulaire EVO-toernooi. De vechtgame Radiant was al enige tijd in ontwikkeling. In augustus vorig jaar werd een alfa-versie beschikbaar gesteld op Steam die enthousiast werd ontvangen door fans van vechtgames.

De studio heeft een verklaring beschikbaar gesteld over de overname door Riot Games: “Het team zal aan nieuwe game werken waar we enorm enthousiast over zijn. We willen graag meer vertalen, maar wees gerust dat je meer hoort wanneer de tijd rijp is. Voor nu zullen we Rising Thunder permanent sluiten op 18 maart. We willen iedereen bedanken die heeft meegedaan aan de alfa!”

Radiant Entertainment had ook een andere game in ontwikkeling genaamd Stonehearth. Voor deze hybride van een rts en rpg is in 2013 meer dan 750.000 dollar opgebracht via Kickstarter. Het is nog onbekend of de studio wordt opgenomen in Riot of apart kan blijven bestaan.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou