Big Huge Games kondigt vandaag Rise of Legends aan, een spin-off van haar succesvolle en innovatieve RTS spel Rise of Nations. Men heeft het spel niet simpelweg Rise of Nations 2 genoemd, omdat het spel een behoorlijk verschilt van zijn voorganger en dus gezien kan worden als een losstaande reeks die ook op zichzelf, vervolgen zal kunnen krijgen.

Maar wat maakt Rise of Legends dan anders? De grootste verandering is dat men van het historisch correcte thema is afgestapt en heeft gekozen voor een fantasywereld. Wie nu vreest voor orcs en elven, kan opgelucht adem halen, want Rise of Legends speelt zich af in een uniek fantasy-universum dat zijn gelijken niet kent. Zo vinden we tussen de volken onder andere de Vinci, een volk dat zijn bouwwerken en voertuigen heeft laten inspireren op de beroemde Leonardo da Vinci. Een ander volk haalt weer inspiratie uit Duizend en één Nachten.

Meer over het spel, dat zoals de screenshots al laten zien, volledig in 3D zal zijn, lees je op de officiële teaser-website.