Riot moet wellicht 400 miljoen dollar uitbetalen aan vrouwelijke werknemers

Riot moet wellicht 400 miljoen dollar uitbetalen aan vrouwelijke werknemers

In een href="https://gamer.nl/artikelen/nieuws/riot-betaalt-10-miljoen-dollar-uit-aan-vrouwelijke-werknemers-na-rechtszaak-2/" rel="noopener noreferrer" style="" target="_blank">rechtszaak </a>tegen Riot werd eerst 10 miljoen dollar schadevergoeding gerekend voor de vrouwen die in de afgelopen vijf jaar bij het bedrijf hebben gewerkt, vanwege discriminatie op basis van hun geslacht.

Meerdere werknemers van de studio hebben last gehad van discriminatie op basis van hun geslacht. Kotaku heeft in 2018 een onderzoek uitgevoerd naar ‘de cultuur van seksisme’ bij Riot en in november 2018 is er een rechtszaak aangespannen op basis van de seksistische cultuur bij de gameontwikkelaar. De rechtszaak spreekt van discriminatie op basis van geslacht met betrekking tot loon en promotie, seksuele intimidatie en andersoortig ongewenst gedrag jegens vrouwen die bij het bedrijf werken.

Riot heeft destijds een bericht gedeeld via de website dat een schikking is bereikt. In een kopie van deze schikking, die Kotaku heeft bemachtigd, wordt gemeld dat een bedrag van 10 miljoen dollar wordt verdeeld over de vrouwen die bij het bedrijf hebben gewerkt in de afgelopen vijf jaar. De hoeveelheid wordt bepaald door een aantal factoren zoals ambtstermijn en status.

Het ging dus van origine om een bedrag van 10 miljoen dollar. De Los Angeles Times laat in een recent rapport echter weten dat de California Department of Fair Employment and Housing stelt dat de vrouwen veel meer horen te krijgen. De staat is van mening dat de vrouwen recht hebben op zo’n 400 miljoen dollar. Dit is gebaseerd op het loonverschil tussen mannen en vrouwen binnen het bedrijf, exclusief eventuele extra boetes.

Hierop reageerde Joe Hixson, Riot’s woordvoerder, als volgt: “We hebben hard gewerkt om te onderhandelen met de advocaat om een akkoord te bereiken waarvan wij collectief geloven dat het eerlijk is voor betrokkenen.” Hij zegt tevens ontmoedigd te zijn door dit rapport vanwege de hoeveelheid progressie die er volgens hem geboekt is.

Het is nog niet duidelijk of het bedrag ook daadwerkelijk gaat veranderen. De tussenkomst van een externe partij zal worden toegestaan of afgewezen tijdens een afzonderlijke zaak op 31 januari 2020.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou