Nieuws
Riot Games

Riot Games-werknemers ontvangen 25 procent van jaarsalaris bij vertrek

Bedrijf kijkt na problemen met ongelijkheid op de werkvloer naar de toekomst

Geschreven door Michel Musters op
Werknemers van Riot Games die weg willen bij het bedrijf ontvangen 25 procent van hun jaarlijkse salaris wanneer ze vertrekken.

Dat heeft Riot Games aangekondigd in een blogpost, waarin CEO Nicolo Laurent de plannen voor de komende vijf jaar van het bedrijf uiteenzet. Mensen die om wat voor reden dan ook willen vertrekken, hoeven ook hun geplande bonussen niet op te zeggen.

Verder past Riot Games diens strategie en visie aan. "Onze missie is het meest op spelers gerichte gamebedrijf ter wereld te worden. Dat is een streven: we weten dat het nu nog niet zo is." Hij vervolgt: "We blijven altijd nieuwe games maken, maar we zien dat ook als een ouderwetse manier om ons te zien. We willen niet gedefinieerd worden door de dingen die we maken, maar door de mensen waar we het voor maken. We zien ons niet zozeer als een gamebedrijf, maar als een gamersbedrijf."

Riot Games gaat zich naast games ook steeds meer op producten daarbuiten richten, zoals televisieseries. Er wordt bijvoorbeeld gewerkt aan een tweede seizoen van de populaire Netflix-serie Arcane. Ook esports blijft een belangrijke pijler voor het bedrijf achter League of Legends.

Laurent haalt ook het feit aan dat vrouwen binnen Riot Games in het verleden ongelijk werden behandeld. Recentelijk betaalde het bedrijf 100 miljoen dollar om te schikken in een rechtszaak gerelateerd aan deze situatie. "We zijn sindsdien een stuk verder gegroeid wat betreft onze werkplek, onze processen en ons leiderschap - en we blijven daar dagelijks aan werken. We zijn trots op hoever we zijn gekomen, maar het is ook belangrijk om verantwoordelijkheid te nemen voor ons verleden."

Volgens Laurent heeft het bedrijf lessen uit deze situatie getrokken die essentieel zijn voor de toekomst. "Met ons nieuwe strategische plan, een evolutie van onze werkcultuur, nieuwe modellen voor compensatie en werkzaamheden en nieuwe teams, zijn we er zeker van dat we met Riot onze ambitieuze doelen kunnen behalen."

Dit artikel delen:

Lees meer

PCIe 6.0-specificaties vrijgegeven; bandbreedte tot 256 GB/s 'Het kost 500 uur om Shadow Warrior 3 zestig keer uit te spelen'
2

Reacties op: Riot Games-werknemers ontvangen 25 procent van jaarsalaris bij vertrek

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • gimbal2

  • 13 januari 2022 09:33
  Ja eh… dan jaag je ze wel weg ja. Het is moeilijk te weerstaan om in een keer zo'n smak geld te krijgen met het vooruitzicht dat je in 1-2 maanden een nieuwe baan hebt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  gamerlezer

  • 13 januari 2022 22:21
  Arcane is een fantastische serie, daar mogen ze idd mee doorgaan. Seizoentje of 9 ;)

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.