Riot Games schikt in zaak over ongelijke behandeling vrouwen

Riot Games schikt in zaak over ongelijke behandeling vrouwen

Riot Games, het bedrijf achter League of Legends, heeft voor 100 miljoen dollar geschikt in een rechtszaak over ongelijke behandeling van vrouwelijke werknemers.

De zaak begon al in 2018. Kotaku publiceerde daarvoor een artikel waarin het over seksisme en giftig werkgedrag bij Riot Games berichtte. Tientallen werknemers claimden dat vrouwen oneerlijk zouden worden behandeld binnen de studio. In november dat jaar klaagden twee voormalige werknemers het bedrijf aan.

In 2019 werd een poging van Riot Games om de zaak voor 10 miljoen dollar te schikken al tegengehouden door het Department of Fair Employment and Housing. Uiteindelijk wordt er dus honderd miljoen dollar uitgetrokken, waarbij 80 miljoen dollar naar de mensen die de rechtszaak hebben aangespannen gaat, en 20 miljoen dollar om de juridische kosten voor hen te vergoeden. De rechter moet dit nog wel goedkeuren, maar de partijen zijn het eens over deze regeling.

Ook houdt de regeling in dat een onafhankelijke partij drie jaar lang controleert of iedereen binnen Riot Games eerlijk worden behandeld en wat Riot Games met de klachten van werknemers doet. De rechter kan binnen die drie jaar eisen dat er verbeterpunten worden toegepast.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

jaja, als het om dit soort bedragen gaat, betwijfel ik ten zeerste de echtheid van een dergelijke claim. Dan gaat iedereen dat toch doen. Je kan beter lage schadevergoedingen geven, maar bijvoorbeeld celstraffen opleggen voor de verantwoordelijken. Als dat dan de moeite niet meer is, speelt er heel wat anders dan ongelijke behandeling, namelijk: Hebzucht.

0

Aanbevolen voor jou