Riot Games looft 100.000 dollar uit aan hackers die beveiliging kraken

Riot Games looft 100.000 dollar uit aan hackers die beveiliging kraken

Riot Games, maker van League of Legends en de nieuwe shooter Valorant, looft tot 100.000 uit aan hackers die het anti-cheat-systeem weten te kraken.

De ontwikkelaar plaatste een oproep op Hacker One, een website waar bedrijven gebruikers betalen om lekken aan te wijzen in hun beveiligingssysteem. Onder andere Nintendo en Rockstar Games maakte een pagina aan op de website.

Met 100.000 euro stelt Riot Games veruit het grootste bedrag beschikbaar van de gamebedrijven op het platform. Beloningen gaan in gradaties, van 25.000 dollar voor lokale toegang tot gevoelige data tot het maximale bedrag voor het uitvoeren van een code op het netwerk.

Specifiek vraagt Riot Games het nieuwe anti-cheat-programma Vanguard te testen, dat op een grondigere manier cheaters aanpakt. Er is echter ook een hoop kritiek op Vanguard, aangezien het opstart wanneer gebruikers hun pc opstarten en niet uitgeschakeld kan worden.

Riot geeft aan dat dit echter nodig is om te voorkomen dat cheats worden ingeschakeld voordat spelers de game opstarten, en dat de benodigde driver 'slechts een klein onderdeel' van Vanguard is.

Riot Games' laatste titels is momenteel in gesloten bèta en brak vorige week verschillende records op Twitch.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Login of maak een account en praat mee!

Aanbevolen voor jou