Riot Games klaagt NetEase aan vanwege 'kopie van Valorant'

Riot Games klaagt NetEase aan vanwege 'kopie van Valorant'

Riot Games sleept NetEase voor de rechter. Hyper Front van NetEase zou namelijk een directe kopie zijn van Riot Games' Valorant.

Volgens Polygon heeft Riot de aanklacht in verschillende landen ingediend vanwege verschillende wetgevingen rondom auteursrecht. Hyper Front zou "aanzienlijke onderdelen van Valorant" kopiëren, waaronder personages maps, wapens skins en charms. 

Om de aanklacht kracht bij te zetten, heeft Riot diverse screenshots toegevoegd waarin de twee games vergeleken worden. Enkele voorbeelden zijn hieronder te bekijken.

Er zijn op dit moment geen officiële spelersaantallen van Hyper Front bekend, maar Polygon meldt dat de game op de Google Play Store meer dan een miljoen keer is gedownload en bijna 50.000 keer van een review is voorzien. 

 
Hyper Front

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

en beiden lijken weer op Fortnite.

0
test

Valorant is een game die de mechanics van cs kloont met de hero's van overwatch

0
test

@do365nic En Overwatch heeft weer gelijkenissen met Team Fortress 2, die ook gelijkenissen heeft met CS, die weer gelijkenissen heeft met CoD. Tegenwoordig is bijna alles geinspireerd door of deels gekopieerd van. De vraag hier is alleen of er letterlijk copyrights gebroken worden of niet. Ik zie in de characters wel gelijkenissen maar niet per definitie een "kopie"

0

Aanbevolen voor jou