Nog één nachtje slapen en dan is het zover: de Wii verschijnt officieel in Europa. In navolging van Amerika en Japan zijn ook hier de voortekenen van een gigantische hype in zicht. Veel Britse winkels openen hun deuren  rond middernacht om aan de exceptionele vraag te kunnen voldoen. De eerste rijen beginnen zich al te vormen voor deze winkels.

Meerdere ketens worden overspoeld door de vraag naar Wii's. Zo waren de Wii's op Amazon.co.uk al zeven minuten nadat voorbestelling mogelijk was uitverkocht, waarbij het de snelste pre-order van een product ooit voor deze winkel was. Andere multimedia-verkopers verwachten dat de Wii één van hun meest verkopende producten rond kerst wordt. Nu al overstijgt de vraag het aanbod.

Nintendo doet zijn best om de vraag bij te benen, waarbij het wereldwijd voor het einde van het jaar vier miljoen Wii's wil verschepen, en tot maart in totaal tien miljoen. Toen de Wii op 19 november in Amerika verscheen, verkocht het apparaat in de eerste week zo'n 600.000 apparaten. Bij de release in Japan, op 2 december, waren zo goed als alle 400.000 Wii's in de ochtend van verschijning uitverkocht. In Europa lijkt eenzelfde patroon zich voor te gaan doen.

Om dit kleine doosje staat de wereld op zijn kop.