"Hoe functioneel en geweldig de toevoegingen ook zijn in patch 1.2 , ze worden op dit moment nog gepolijst", meldt Trion. "Omdat wij ons best doen om Rift-spelers de beste spelervaring te bieden verschuiven we de patch naar 10 mei om meer tijd te kunnen investeren in het aanpassen en perfectioneren van de toevoegingen."

De grootste toevoeging van patch 1.2 is de Looking For Group-tool waarmee spelers groepsleden kunnen zoeken om samen een instance te doen. Vooralsnog is niet bekend of de tool vergelijkbaar is met World of Warcrafts Looking For Group Tool, waar spelers ook tijdelijke groepen kunnen vormen met spelers van andere servers.

Gilded Prophecy

De patch brengt tevens een nieuw raid-evenement voor tien spelers van het hoogste level, genaamd Gilded Prophecy, waar spelers het verhaal volgen van de Golden Maw-aanhangers die relikwieën willen stelen.

Daarnaast wil Trion drie nieuwe zone-evenementen introduceren: Tower Defense, Escort en Clash of the Colossi. Ook kunnen spelers voor 100 platinum een vijfde rol kopen; een vijftal outfits opslaan; vrienden uitnodigen om het spel te spelen en worden expert dungeons dagelijks om vier uur 's ochtends gereset.