Nieuws
Oculus Quest

Rift-games kunnen straks met Oculus Quest gespeeld worden

Bestuur de Quest straks met je handen

Geschreven door Michel Musters op
Het is straks mogelijk om Oculus Rift-games met de stand-alone Oculus Quest-headset te spelen.

De Oculus Rift is een vr-bril die aan de pc wordt verbonden met kabels, terwijl de Quest een stand-alone headset is met zijn eigen digitale winkel. Toch kan de Quest straks als reguliere Rift worden gebruikt via een USB-kabel en nieuw aangekondigde software genaamd Oculus Link. Dit werd gisteren aangekondigd op het Oculus Connect 6-evenement. Een precieze releasedatum voor de software is er nog niet.

Begin volgend jaar komt er daarnaast een update uit voor de Quest-bril die het mogelijk maakt voor mensen om hun handen te gebruiken als bediening van een virtuele omgeving. De ingebouwde camera's van het apparaat moeten de handbewegingen van spelers registreren. De handtracking is optioneel, maar is volgens Facebook-directeur en Oculus-eigenaar Mark Zuckerberg belangrijk om vr nog toegankelijker te maken.

Oculus deed nog meer onthullingen gisteren. Zo komt er een nieuwe vr-wereld naar de Rift en Quest genaamd Facebook Horizon. De app verschijnt ergens volgend jaar voor de headsets en laat spelers met elkaar in contact komen in een virtuele wereld. Daar kan men met elkaar praten, of bijvoorbeeld films kijken en spellen spelen. Ook werken Oculus en Facebook aan een augmentedrealitybril.

Meer details over de aankondigingen zijn in deze blogpost te vinden.

Dit artikel delen:

Lees meer

Respawn toont vr-game Medal of Honor: Above and Beyond Gerucht: Fortnite krijgt een nieuwe map
1

Reacties op: Rift-games kunnen straks met Oculus Quest gespeeld worden

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • avatar

    SuperDre

    • 26 september 2019 18:07
    Ze hadden dat ding al vanaf het begin moeten uitbrengen met een virtuallink usb-c hardware zodat deze streaming methode niet eens nodig was, en daarmee ook de Rift S overbodig maakte (en uiteindelijk dus een hoop geld zou besparen omdat er niet een aparte productielijn/support nodig was geweest, nu is de Rift S dan wel helemaal uitbesteed aan Lenovo, dus valt dat sowieso wel mee).

    Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.