Ridge Racer Type 4 draait beter op SNES Classic dan PlayStation Classic | Gamer.nl

Ridge Racer Type 4 draait beter op SNES Classic dan PlayStation Classic | Gamer.nl

Een YouTube-kanaal genaamd 'href="https://www.youtube.com/channel/UCFhGP_J_TxhkAdKXR78QZsA" rel="noopener noreferrer" target="_blank">8 Bit Flashback</a>' heeft ontdekt dat Ridge Racer Type 4 op de SNES Classic beter presteert dan de PlayStation Classic. Dit wordt uitgelicht met een video waarin de twee consoles met elkaar vergeleken worden op prestaties met dezelfde game.

In de betreffende video is te zien hoe de PlayStation-game vergeleken wordt op een gehackte SNES Cla ic en een PlayStation Cla ic. Beide consoles maken gebuik van dezelfde PCSX ReArmed-emulator. Het enige verschil is dat de SNES de emulator gebruikt met RetroArch en de PlayStation Cla ic niet. In de video wordt uitgelicht dat de framerate bij de game op de SNES Cla ic een stuk beter is dan op de PlayStation Cla ic.

Daarnaast wordt benadrukt dat de controller van SNES geschikter is om te gebruiken voor het spelen van Ridge Racer Type 4 dan de controller van de mini-console. Dit komt door een vertraging in de besturing van de PlayStation Cla ic-controller. Hierdoor is het moeilijker om de auto goed te besturen in vergelijking met de console van Nintendo.

In de video wordt ook getoond dat de SNES Cla ic het spel Tekken 3 kan spelen. Echter wordt uitgelegd dat de game wel kampt met geluidsproblemen. De commentator concludeert de video door te zeggen dat PlayStation-games nauwelijks gespeeld kunnen worden op z'n eigen console. Daarentegen heeft de SNES 'extra kracht' om zijn eigen games goed te laten presteren op de eigen console.

SNES Cla ic Mini

De PlayStation Cla ic heeft al eerder onder vuur gelegen voor meerdere aspecten van de console. Zo werd bekend dat de console gebruik maakt van een gratis emulator, zijn er een negen games die in de westerse versie alleen als PAL-versie beschikbaar zijn op de console en was er kritiek op de line-up van de console mede door licentieproblemen van Sony. In onze review van de PlayStation Cla ic wordt uitgewezen dat de console hiermee niet weet te overtuigen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou