Vin Diesel is altijd wel te porren voor een beetje actie. De uit Pitchblack, The Fast and the Furios en XXX bekende acteur speelt graag games, en dan voornamelijk van het kaliber Grand Theft Auto 3. Dus, wat doe je als je van games houdt en miljoenen euro's / dollars aan een film verdient: dan start je je eigen gamebedrijf. Tigon Games is de naam van Diesel's ontwikkelstudio en binnenkort komt de eerste game uit waaraan de ontwikkelaar heeft meegeholpen: Riddick.

Riddick is gebaseerd op het epos uit één van Diesel's eerste films, Pitch Black. Het verhaal speelt zich echter nog voor de gebeurtenissen in de science-fiction film af, wat de developer enige vrijheid gaf tijdens de ontwikkeling. Marketing-technisch gezien komt Riddick wel op een perfect moment: er wordt momenteel de laatste hand gelegd aan een vervolg op Pitchblack, genaamd The Chronicles of Riddick.

In de aankomende editie van het gamemagazine Game Informer is een uitgebreid artikel over de first person shooter te vinden. In dit artikel wordt onder andere met Diesel zelf gesproken, een vraaggesprek dat vanaf heden al op deze link gelezen kan worden. Ook zijn er enkele scans van het artikel online gekomen, deze vind je hier.

Riddick is officieel niet het eerste échte project van Tigon Games; het spel wordt in samenwerking met Starbreeze Studios gemaakt (bekend van onder andere Enclave en Knights of the Temple). De eerste eigen titel van Tigon wordt Perrore, een actie-adventure game waarin de speler een agent uit de jaren '70 speelt, die naast zijn normale werk ook klusjes voor de maffia verricht. Wanneer deze game uitkomt en voor welke platformen is niet bekend.

Met dank aan Shaggy2Dope voor het submitten van deze link.